GESCHIEDENIS VAN LA CHOUANNIERE

Het was in de 16e eeuw dat La Chouannière werd gebouwd. Dit bouwwerk, volledig opgetrokken uit tufsteen, is zeer lang de boerderij van het kasteel des Hayes gebleven en strekte zich uit over vele hectares grond.

De duiventil van La chouannière

Dit kasteel herbergde de Seigneurs van des Hayes vanaf 1221. De belangrijke veranderingen vonden in de 18e eeuw plaats. Grote wild jachten worden in de 19e eeuw door de eigenaar, de markies van Montesquiou, georganiseerd.

Het kasteel des Hayes.

Het hele domein van des Hayes bestond vroeger uit dependances van het kasteel. Dit geheel wordt omstreeks 1900 door de markies, op de aanwijzingen van zijn echtgenote van Britse afkomst, herbouwd tot een waarlijk engels dorp in de Anjou.

Luchtfoto van het domein

Tufsteen is de edelsteen van de Anjou en het dal van de Loire. Het verschaft hen de sierlijkheid van zijn kastelen en fraaie gebouwen. Het is een geologische werkelijkheid die zijn oorsprong vond in de phenomene grotwoningen, de Champignon-grotten en de wijnkelders, zoals men ze nog kan aantreffen langs de oevers van de Loire.

Detail van de duiventilDak van het huis Detail van een raam

Achtereenvolgens veranderd in fokkerijen, kunst atelier, werkplaats van de beeldhouwer waarvan enkele creaties nog aanwezig zijn, is La Chouannière het eigendom geworden van Patricia en Gilles. Zij hebben het vanaf juli 2000 omgevormd tot Chambres d’Hôtes, een comfortabel en gastvrij vakantie verblijf.


 

Reserveer rechtstreeks: +33(0)2 41 80 21 74

Hoe bereikt u Chouannière?
Klik hier voor een gedetailleerde routebeschrijving

Engelse vertaling

 
 
Chambres d’hôtes la Chouannière, Domaine des HAYES
49250 Brion (ANJOU) Maine et Loire, France
Tel/Fax 02 41 80 21 74 ou E-mail: chouanniere@loire-passion.com